Moet ik iets doen ?

De Brusselse wetgeving bepaalt drie categorieën naargelang de maximaalen geluidsniveaus:

Categorie 1

U baat een publiek toegankelijk etablissement uit en u wenst versterkt geluid te verspreiden tot een niveau van 85 dB(A), berekend op een duur van 15 minuten. U kunt het publiek informeren dat uw etablissement aan zijn vraag naar muziek voldoet maar ook zijn gezonheid beschermt.

niveau sonore catégorie 2

Categorie 2

U baat een publiek toegankelijk etablissement uit en u wenst versterkt geluid te verspreiden tot een niveau van 95 dB(A) en 110 dB(C), berekend op een duur van 15 minuten. De wet verplicht u om het publiek te informeren dat het zich in een lawaaierige geluidsomgeving bevindt en het risico loopt op een tijdelijke of blijvende aantasting van het gehoor. U moet:

niveau sonore catégorie 3

Categorie 3

U baat een publiek toegankelijk etablissement uit en u wenst versterkt geluid te verspreiden tot een niveau van maximaal 100 dB(A) en 115 dB(C) berekend op een duur van 60 minuten.. De wet verplicht u om het publiek te informeren dat het zich in een lawaaierige geluidsomgeving bevindt en het risico loopt op een tijdelijke of blijvende aantasting van het gehoor. Ze verplicht u ook om maatregelen te nemen om het het publiek te beschermen en om de verspreide geluidsniveaus op te volgen. U moet: